Ik denk dat het zo’n 17 jaar geleden was dat ik voor ’t eerst een boek in m’n handen kreeg gedrukt over hooggevoeligheid. Tranen met tuiten, want dat boek ging over mij. Ik was niet gek en geen aansteller. Het had gewoon een naam! Een feest der herkenning…

Toen begon de zoektocht, ik wilde er alles over weten. Las alle boeken hierover, sprak met coaches, met mensen die er meer van wisten en de boeken stapelden zich op in mijn boekenkast…

Ooit zou ik er ‘iets’ mee gaan doen. Dat ‘ooit’ liet nog even op zich wachten. Maar nu is het dan zover. Training na training, workshop na workshop, tot de opleidingen bij Hooggevoelig Heel Gewoon* zich aandienden. Hier vond ik alles wat ik zocht, hier kwam alles bij elkaar als de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. Na de dagtraining ‘Praktijkgericht werken met Hooggevoeligheid’ volgde ik de intensieve opleiding tot ‘Hooggevoeligheidsdeskundige’. Met als extra module de kindermodule ‘Werken met Hooggevoelige kinderen’.

Naast mijn werk in het onderwijs ben ik gestart met mijn praktijk HSP & Zo (& Zo, want er hangt zóveel aan vast!). Mijn missie is hooggevoeligheid uit het hoekje te halen waar aanstelleritis zich schuil houdt. Ja, we zijn gevoeliger voor overprikkeling, stress en energieproblemen (er komen immers meer prikkels binnen en alle informatie wordt diepgaander verwerkt). We zijn gevoelig voor sfeer, maar we kunnen ook out of the box denken, beschikken over een groot empathisch vermogen en een innerlijk weten, zien ongelooflijk veel details, zijn nieuwsgierig en hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel! We nemen meer waar, werken efficiënter en kunnen snel tot de kern van een probleem komen. Loop je vast en zit je vooral aan de ‘lastkant’? Ik help je graag een stukje op weg om samen te ontdekken waar jouw specifieke kracht ligt zodat je verder kunt met jouw talent!

* Dit opleidingsinstituut en kenniscentrum op het gebied van hoogsensitiviteit houdt zich bezig met opleiden en maakt onderzoek en kennis over dit onderwerp toegankelijk voor iedereen. Wetenschappelijk funderen, ervaringsgericht leren en praktijkgericht werken zijn hun uitgangspunten.