Volgende halte – Leeuwarden

En dan is de laatste dag aangebroken dat ik geniet van mijn tijdelijke, knusse, houten huisje in Lippenhuizen, compleet met schommelstoel en gaskachel. Wat was het fijn om hier een aantal dagen per week te kunnen zijn. Een heerlijke en veilige haven is ’t voor me geweest! Op mijn eerste dag, ergens in augustus, voelde ik mij binnen een seconde thuis en dat is al die tijd zo gebleven. Heel bijzonder, thuiskomen op een plek, waar niets van jezelf staat, behalve je kleding en wat toiletspulletjes. De energie was er fijn, verwarmend en rustgevend, en ik draag dit graag over aan de volgende bewoner die het huisje ook zo nodig heeft.

Ik maak me op voor de volgende stap. Gelukkig heeft mijn keuze voor ons allemaal goed uitgepakt, we hebben eigenlijk als vanzelf de balans gevonden. Daarom gaan we gewoon op deze voet verder. Binnenkort open ik de deur van m’n nieuwe eigen onderkomen, een appartement op een fantastische plek in Leeuwarden! Terug naar de stad waar ik vroeger ‘nooooit zou willen wonen’, maar waar ik me toen we er uiteindelijk tóch terechtkwamen, ontzettend thuis voelde. Ik hou van deze stad, als deze ’s ochtends vroeg ontwaakt, de vibe die er hangt, het gevoel van thuis zijn als ik door de stad fiets, de grachten, de bruggetjes, even een tussenstop voor een cappuccino (als het weer kan…). Ik ben ontzettend blij dat ik én een structurele eigen plek heb waar ik regelmatig kan zijn, én dat ik dit opnieuw in Leeuwarden heb gevonden. Deze keer gaan wel mijn eigen spulletjes grotendeels mee (toch zal ik de schommelstoel en het lekkere gaskacheltje best missen…). De ingepakte dozen staan al klaar en ook mijn praktijk verhuist mee naar Leeuwarden.

Met behulp van een aantal geweldige mensen om me heen, hoop ik eind november gesetteld te zijn! Vanaf dan pendel ik regelmatig heen en weer tussen de stad, het platteland en m’n werk. M’n autootje weet niet wat ‘m overkomt de laatste tijd!

Zo bijzonder om te ervaren dat als je de moed hebt voor jezelf te kiezen en bij jezelf te blijven, de weg voor je openligt en eventuele obstakels die je vooraf denkt tegen te komen, er ‘opeens’ niet meer zijn…

Share: