Welkom! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website.

Ben je op zoek naar informatie over hooggevoeligheid (hoogsensitiviteit,
HSP*)? Vermoed je dat je zelf hooggevoelig bent of worstelt jouw kind(je) of jouw leerling met zijn of haar hooggevoeligheid? Je bent niet de enige, want wist je dat 15-20% van de bevolking hooggevoelig is? Het is dus niet ‘raar’, het is geen hype en het is geen aandoening: het is een persoonlijkheidskenmerk. Het is er altijd al geweest, het wordt alleen in deze huidige tijd zichtbaarder omdat er steeds meer prikkels om ons heen zijn. Als HSP verwerk je namelijk de prikkels die via je zintuigen binnenkomen anders dan het grootste gros van de mensen om je heen. Omdat je een gevoeliger centraal zenuwstelsel hebt, er meer bij je binnenkomt, én dit ook nog intensiever en diepgaander verwerkt wordt, ligt overprikkeling op de loer.

Om dit lastige aspect van hooggevoeligheid niet allesoverheersend te laten zijn, is het belangrijk je hooggevoeligheid te herkennen, erkennen en accepteren! Er zitten namelijk heel veel mooie kanten aan deze eigenschap die je misschien nog niet ontdekt hebt.

Volwassenen & Jongeren
Wil je advies, begeleiding of gewoon een klankbord? Als ervaringsdeskundige én professioneel hooggevoeligheidsdeskundige loop ik graag een stukje met je mee. Je hoeft namelijk niet alles alleen te doen! Ik help je weer op weg door mijn eigen ervaring als HSP en de opgedane kennis vanuit mijn opleiding met je te delen. Je leert om te gaan met je hooggevoeligheid waardoor je deze karaktereigenschap, die je soms misschien als lastig ervaart, om kunt buigen naar iets positiefs en juist in kunt zetten als kwaliteit en talent! Ik beschik over voldoende werkvormen die we hierbij kunnen gebruiken. We kijken samen heel goed welke ’t beste bij jou past; soms is een gesprek alleen al genoeg om weer verder te kunnen.

Kind & Jeugd
Wil je jouw kind(je) of leerling beter leren begrijpen? Heb je handvatten nodig om met deze eigenschap van hem/haar om te gaan? Ook hierbij kan ik je met tips & tools een eind op weg helpen. Voor jonge kinderen zijn er mooie spelmethoden beschikbaar om de ik-ontwikkeling te versterken.

N.B. Mocht ik vermoeden dat er iets anders ten grondslag ligt aan jouw gevoeligheid (of van jouw kind of leerling) dan zal ik je dit uiteraard laten weten en je doorverwijzen naar je huisarts of een psycholoog.

*HSP (Highly Sensitive Person – Elaine Aron), in de wetenschap bekend als Sensory Processing Sensitivity)

Share: